Prechádzanie zo sedu do stoja pri práci nebolo nikdy také jednoduché

Sprievodca výberom parfému: Ako vybrať vôňu, ktorá vám sadne?

Červená kabelka – ako ju štýlovo skombinovať na rôzne príležitosti?

Rýchla Pomoc pri Hnačke

Psoriáza: Príčiny, príznaky a možnosti liečby

Kožné vyrážky: príčiny vzniku a príznaky. Ako sa s nimi vysporiadať?

Chutné a fit! Jesenné recepty, ktoré si zamilujete

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
2017-10-27 08:00:26

Aj vám už dochádza inšpirácia čo svojim milovaným navariť? Vyskúšajte naše jesenné recepty, ktoré vykúzlite len pomocou niekoľkých sezónnych surovín.

Nie nadarmo sa hovorí, že jedlo varené z láskou akosi lepšie chutí. Varenie, či pečenie by malo byť v prvom rade zábavou a nie každodenným trápením. Odreagujte sa pri príprave sezónnych špecialít, ktoré sú zdravé, chutné a navyše fit, takže ich určite ocení aj vaše okolie.

Polievka Minestrone

Kto by nemiloval polievky? Jednoduchá, rýchla, no najmä zdravá varianta ako zasýtiť hladné krky. Minestrone je polievka rôznych chutí a variácií, my ponúkame návod na jesennú zeleninovú Minestrone s tekvicou a bezlepkovými cestovinami, ktoré môžete podľa chuti obmeniť.

https://www.instagram.com/p/BamMLP8nOa7/?taken-by=nathaliescuisine

Čo budeme potrebovať?

  • 1 polievková lyžica masla Ghee
  • 1 cibuľa
  • 2 čajové lyžičky tymiánu
  • 2 čajové lyžičky rozmarínu
  • 1 nasekaný pór
  • 1 nasekaná mrkva
  • 100g nasekanej tekvice
  • 1 nasekaná cuketa
  • 20 g nasekaného kelu
  • 600ml zeleninového vývaru
  • čierne korenie a soľ podľa chuti
  • 40 g kukuričných cestovín

Ako na to?

Najskôr si podľa návodu uvaríme cestoviny. Keď sú cestoviny hotové scedíme ich a odložíme. V hrnci si roztopíme Ghee maslo, pridáme nakrájanú cibuľku a počkáme kým sa zatiahne do sklovita. Pridáme soľ, čierne korenie, tymián, rozmarín, pór, mrkvu, tekvicu , cuketu a podusíme 5 minút. Na koniec zalejeme zeleninovým vývarom a necháme prevrieť, kým sa zelenina neuvarí. Na záver ešte pridáme pár kúskov kelu, uvarené cestoviny a môžeme podávať.

Plnená tekvica

Čo lepšie vystihuje jeseň ak nie rôznofarebné tekvice? V tomto recepte sa medze nekladú, naplniť môžete akúkoľvek, ktorú v obchode, či na trhu zoženiete.  Plnená tekvica vám nezaberie veľa času a navyše vyzerá úžasne, veď posúďte sami.

https://www.instagram.com/p/BajndLKnh_v/?taken-by=nathaliescuisine

Čo budeme potrebovať?

  • malá Hokkaido tekvica (možné použiť aj iný druh tekvice)
  • 200g brokolice
  • kuskus, ak hľadáte bezlepkovú alternatívu použiť môžete quinou
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • cca 250 ml zeleninový vývar
  • soľ
  • kúsok granátového jablka

Ako na to?

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a plech vystlieme papierom na pečenie. Tekvicu umyjeme a osušíme. Rozrežeme na polovicu a vyberieme z nej semiačka.  Z každej polovice tekvice odkrojíme  plátok a odložíme ho nabok. Otvorenú stranu tekvíc potrieme olivovým olejom a dáme piecť do predhriatej rúry na 30 minút.

Zatiaľ čo sa nám bude tekvica piecť, pripravíme si  jej náplň. Umytú a nakrájanú brokolicu si spoločne s odloženými odrezkami tekvice vložíme do hrnca  alebo hlbokej panvice a chvíľu opečieme. Zalejeme kúskom zeleninového vývaru a počkáme kým sa tekutina odparí. Neskôr pridáme ďalší vývar a kuskus. Podľa vlastnej chuti pokojne pridajte soľ. Povaríme asi  5 minút a hrniec odoberieme z horúcej platne. Ak ste zvolili variantu s quinoou, varte ju samostatne v 250 ml horúcej vody po dobu cca 15 minút. Uvarenú quinou zmiešajte so zeleninou.

Hotovú, upečenú tekvicu vyberte z rúry a naplňte zeleninovo – kuskusovou náplňou.  Na záver ozdobíme niekoľkými kúskami granátového jabĺčka a môžeme podávať.

Perníkové cookies

Tieto cookies, alebo aj koláčiky potešia malých i veľkých. Kvôli ich zdravému zloženiu si ich môžete bez výčitiek vychutnať na raňajky, ale aj pribaliť so sebou na desiatu, či olovrant.

https://www.instagram.com/p/BacGrMPnPgG/?taken-by=nathaliescuisine

Čo budeme potrebovať?

  • 220 g sušených ďatlí
  • 185 g mandľovej múky
  • 3 lyžičky kokosového mlieka
  • 35 g nasekanej bielej čokolády
  • 1 polievková lyžica chia semiačok
  • 1 čajová lyžička perníkového korenia

Ako na to?

Predhrejte si rúru na 180 stupňov a na plech položte papier na pečenie. Všetky ingrediencie, okrem čokolády vložte do mixéra a rozmixujte na hladké cesto.  Pridajte nakrájanú čokoládu a opätovne na chvíľu premiešajte. Pomocou veľkej lyžice naberte cesto a vytvarujte koláčiky, ktoré budete pomaly ukladať na plech. Nakoniec namočte vidličku do vody a stlačte cesto na pekáči tak, aby ste vytvorili ešte lepší tvar cookies. Pečieme po dobu 15 minút, necháme vychladnúť a šup, chutné koláčiky ku kávičke sú hotové!

Páčia sa vám naše jesenné recepty, alebo máte svoje tajné tipy na ktoré nedáte dopustiť? Určite nám dajte vedieť ako vaše kúzlenie v kuchyni dopadlo a pokojne článkom inšpirujte aj svoje priateľky.

 

 

 

 

 

 

Najnovšie články

Prechádzanie zo sedu do stoja pri práci nebolo nikdy také jednoduché

Sprievodca výberom parfému: Ako vybrať vôňu, ktorá vám sadne?

Červená kabelka – ako ju štýlovo skombinovať na rôzne príležitosti?

Rýchla Pomoc pri Hnačke

Psoriáza: Príčiny, príznaky a možnosti liečby

Kožné vyrážky: príčiny vzniku a príznaky. Ako sa s nimi vysporiadať?

5 tipov na výlet do hôr na Slovensku

5 tipov na jarný výlet po Európe za slnkom

Chcete omladnúť? Vyberte si práčku, ktorá sa postará o vždy čisté a štýlové oblečenie

Čo si obliecť k hnedým lodičkám? Tu sú naše tipy.

Zdravá chrbtica a inovatívny dizajn, hlavné zbrane sedacích vakov

Prinášame vám 4 tipy, ako zostať zdraví počas jesene

Poradíme vám, ako zaspať rýchlejšie a bez námahy

Trendy v interiéri: Kúpeľňa s vôňou dreva 

Ako spoznať, že nastal správny čas na výmenu matraca