Naučte sa pracovať s cukrom ako odborníci – Omladnut.sk

Naučte sa pracovať s cukrom ako odborníci

To, že práškový cukor sa používa do krémov a hygienicky balený sa hodí ku káve, vieme, alebo aspoň tušíme všetci. Kde všade možno primiešať trstinový cukor, čo všetko možno vykúzliť so želírom, alebo aké vlastnosti má BIO cukor, ovláda už málokto. Zorientovať sa v použití rôznych druhov cukrov, s ktorým sa u nás za posledné roky „vrece roztrhlo“ a zároveň sa priučiť novému gastro umeniu pomôže séria nových videí z dielne Slovenských cukrovarov vytvorených v spolupráci s Jozefínou Zaukolcovou a Školou varenia. Pozrieť si ich možno na webe korunnycukor.sk alebo na kanáli youtube.

 

Kto sa v tom má vyznať?

Slovenské cukrovary so svojou produkciou patria na Slovensku k lídrom na trhu so sladkou komoditou. Okrem tradičného bieleho cukru, majú vo svojom produktom portfóliu aj tzv. špeciálne druhy cukru. Robia ponuku pestrejšou a viac šitou na mieru konkrétnym potrebám zákazníkov. Patria sem napríklad stále obľúbenejšie hnedé cukry a to doslova „od výmyslu sveta“. Hnedý s príchuťou karamelu, trstinový DEMERARA, trstinový kockový, kandizované kryštály – to je len malá vzorka z celého spektra špeciálnych cukrov, ktoré u nás bez problémov dostať na pultoch. Kto rád pečie, nedá dopustiť na jemný práškový cukor, kto rád varí domáci džem, preferuje klasický kryštálový alebo najnovšie už aj želírovací cukor. Barmani sa nezaobídu bez trstinového cukru a správny barista vám určite povie, že najlepšie si tradičné talianske espresso vychutnáte s trochou sladkých kryštálikov. Sto ľudí, sto chutí…

Dozvedieť sa čo-to nového o použití špeciálnych druhov cukru sa teda môže každý, kto si pozrie sériu videí, ktoré vznikli v priestoroch populárnej Školy varenia. Renomovaná cukrárka Jozefína Zaukolcová vás nielen postupne uvedie do obrazu pokiaľ ide o cukor, ale aj „pošteklí“ vašu kulinársku fantáziu. No kto by odolal?

http://korunnycukor.sk/sk/video

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.