Chystáte oslavu nového roka a radi by ste si po sviatkoch svoj jedálniček jemne odľahčili? Pripravte svojim hosťom zdravé občerstvenie, ktoré ich milo prekvapí.
Syrovo-brokolicové muffiny
Muffiny nemusia byť len sladké, kalóriami nabité koláčiky. Počas osláv nového roka vaši hostia určite privítajú tieto jednoduché, nadýchané brokolicové muffiny, ktoré sú skvelou kombináciou k vínu či šampanskému.
Čo budete potrebovať?
- 3 šálky brokolicových ružičiek
- 2 lyžice cottage cheese
- 1/4 šálky parmezánu
- 2 vajcia
- 1/8 lyžičky morskej soli
- 1/2 lyžičky cesnakového korenia
- 1/2 lyžičky cibuľového korenia
- 3/4 šálky mozzarelly
- štipka čierneho korenia
Ako na to?
Rúru si predhrejte na 250 stupňov. Plech na muffiny potrite olivovým alebo kokosovým olejom. Brokolicové ružičky jemne sparte vo vode a nechajte odkvapkať. V miske následne zmiešajte naparené brokolicové kúsky, cottage cheese, vajíčka, parmezán a korenie. Keď je zmes poriadne premiešaná, do každého otvoru na muffin vložte približne dve polievkové lyžice zmesi a prekryte nastrúhanou mozzarelou. Muffinky pečte 25 až 30 minút, kým nebudú na povrchu jemne zlatisté.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Celozrnné brusketky s riccotou
Chcete svoju návštevu svojim občerstvením ohúriť už na prvý pohľad? Potom na vašom silvestrovskom stole nesmú chýbať tieto celozrnné brusketky so syrom riccota, prosciuttom a brusnicami.
Čo budete potrebovať?
- 1 stredne veľká celozrnná bageta
- 200g prosciutta
- 100g syru ricotta
- 30g sušených brusníc
- rozmarín
- listový šalát
- štipka mletého čierneho korenia
- balzamikový ocot (voliteľné)
Ako na to?
Návod na tieto pôvabné brusketky je naozaj jednoduchý. Nakrájajte si bagetu, alebo iné pečivo podľa vlastného výberu na malé kúsky. Tie jemne na suchej panvici opečte. Kúsky pečiva potrite riccotou a jemne okoreňte štipkou čierneho korenia. Položte kúsok čerstvého šalátu a pridajte zrolované prosciutto. Efekt dodá ak bagetku posypete sušenými brusnicami a pridáte kúsok rozmarínu. Na záver ešte môžete pokvapkať balzamikovým octom.
Uhorkovo-tuniakové jednohubky
Zabudnite na typické jednohubky z bielej múky. Táto uhorková verzia je nielen zdravá, ale i neskutočná svieža alternatíva. V spojení s tuniakom tak vytvorí skvelé občerstvenie na akúkoľvek párty.
Čo budete potrebovať?
- 1 šalátová uhorka
- 150 g tuniaka vo vlastnej šťave
- 4 PL cottage cheese
- 1 vajce (uvarené na tvrdo)
- 1 PL horčice
- čerstvá bazalka
- 1 ČL mletej papriky
- štipka soli
Ako na to?
Uhorku umyjeme a nakrájame šikmým rezom na plátky. Cottage cheese, vajíčko, horčicu a korenie zmiešame a následne malou lyžičkou natrieme na kúsky uhoriek. Môžeme dozdobiť kúskom cherry paradajky alebo bazalkou.
Batátové kúsky s avokádom
Sladké zemiaky sú skvelou potravinou, ktorá je nielenže zdravá, ale i extrémne chutná! Sladké zemiaky, teda batáty sa dajú pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. My vyberáme opečené kúsky zo sladkých zemiakov potreté avokádovým guacamole.
Čo budete potrebovať?
- 1½ lyžice olivového oleja
- 2 sladké zemiaky
- 1 lyžička soli
- čierne korenie
- mozzarela tenké plátky (voliteľné)
- 2 avokáda
- 2 kvapky citrónovej šťavy
- ¼ lyžičky čili prášku
- 1 strúčiky cesnaku
Ako na to?
Umyté, neočistené sladké zemiaky nakrájajte na kolieska, pokvapkajte olivovým olejom a pečte vo vyhriatej rúre na 200 stupňov, približne 20-25 minút. Zatiaľ si v miske pripravte klasické guacamole. Zmiešajte avokádo, rozpučený cesnak, soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu a prípadne i čili prášok. Tesne pred dopečením zemiaky posypte kúskom mozzarely a nechajte roztopiť približne 5 minút. Následne zemiaky vyberte a lyžičkou na ne jemne poukladajte pripravené guacamole.
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
Príspevok, ktorý zdieľa Tamika ✨Golden Drop Society (@tamikayoungliving),